Recept: Pekanov bananin kruh

Recept: Pekanov bananin kruh

1,1 min. branjaObjavljeno: 8 januarja, 2025

Slasten in hranljiv bananin kruh iz polnozrnate moke, pekanovih orehov ter kančka cimeta in muškatnega oreščka.

Hranilne vrednosti na porcijo:

  • Kalorije: 179
  • Ogljikovi hidrati: 22,5 g
  • Beljakovine: 8,6 g
  • Maščobe: 7,1 g

Sestavine:

  • 1,5 skodelice polnozrnate moke (presejane)
  • 1/2 skodelice Vivo Life Perform rastlinskih beljakovin (okus Madagaskanska vanilja)
  • 2 veliki zreli banani
  • 3/4 skodelice jabolčne kaše
  • 2 žlici mletih lanenih semen + 6 žlic vode
  • 3/4 skodelice pekanovih oreščkov
  • 1/4 skodelice vode
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli

Postopek priprave:

  1. Pečico segrejte na 175 °C in namažite pekač za kruh s kokosovim oljem.
  2. V manjši posodi združite 2 žlici mletih lanenih semen s 6 žlicami vode in pustite stati, da se zgosti.
  3. V večji posodi zmečkajte banani v gladko maso, nato vmešajte jabolčno kašo, zgoščena lanena semena in vodo.
  4. V ločeni posodi zmešajte moko, beljakovinski prašek, sodo bikarbono, cimet, sol in muškatni orešček.
  5. Združite mokre in suhe sestavine ter dodajte pekane. Zmes vlijte v pripravljen pekač.
  6. Pecite približno 60 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne ostane čist.
  7. Preden postrežete, kruh ohladite.

Uživajte ob zdravem in okusnem domačem pecivu!

Preveri ostale objave

Preveri ostale objave