Recept: Pekanov bananin kruh
Recept: Pekanov bananin kruh
Slasten in hranljiv bananin kruh iz polnozrnate moke, pekanovih orehov ter kančka cimeta in muškatnega oreščka.
Hranilne vrednosti na porcijo:
- Kalorije: 179
- Ogljikovi hidrati: 22,5 g
- Beljakovine: 8,6 g
- Maščobe: 7,1 g
Sestavine:
- 1,5 skodelice polnozrnate moke (presejane)
- 1/2 skodelice Vivo Life Perform rastlinskih beljakovin (okus Madagaskanska vanilja)
- 2 veliki zreli banani
- 3/4 skodelice jabolčne kaše
- 2 žlici mletih lanenih semen + 6 žlic vode
- 3/4 skodelice pekanovih oreščkov
- 1/4 skodelice vode
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke soli
Postopek priprave:
- Pečico segrejte na 175 °C in namažite pekač za kruh s kokosovim oljem.
- V manjši posodi združite 2 žlici mletih lanenih semen s 6 žlicami vode in pustite stati, da se zgosti.
- V večji posodi zmečkajte banani v gladko maso, nato vmešajte jabolčno kašo, zgoščena lanena semena in vodo.
- V ločeni posodi zmešajte moko, beljakovinski prašek, sodo bikarbono, cimet, sol in muškatni orešček.
- Združite mokre in suhe sestavine ter dodajte pekane. Zmes vlijte v pripravljen pekač.
- Pecite približno 60 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne ostane čist.
- Preden postrežete, kruh ohladite.
Uživajte ob zdravem in okusnem domačem pecivu!
V receptu smo uporabili:
Preveri ostale objave
Preveri ostale objave