Recept: Čokoladna sladica z oreščki in arašidovim maslom

Recept: Čokoladna sladica z oreščki in arašidovim maslom

1,3 min. branjaObjavljeno: 8 januarja, 2025

Razkošna sladica z oreščkasto osnovo, bogatim čokoladnim polnilom in svilnato plastjo arašidovega masla.

Hranilne vrednosti na porcijo:

  • Kalorije: 2735
  • Ogljikovi hidrati: 21,6 g
  • Beljakovine: 7,5 g
  • Maščobe: 26,9 g

Sestavine:

Osnova:

Polnilo:

  • 120 g temne čokolade (narezane na koščke)
  • 250 g kokosove smetane iz pločevinke
  • 1 žlica kokosovega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/2 čajne žličke vanilijeve paste

Postopek priprave:

  1. Priprava osnove:
    • Vse sestavine za osnovo (razen kokosovega olja) dajte v kuhinjski robot in zmeljite v drobno maso.
    • Dodajte kokosovo olje in nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ne postane lepljiva.
    • Zmes pritisnite na dno pekača za torte in pecite 15 minut pri 175 °C.
    • Pustite osnovo, da se popolnoma ohladi.
  2. Premaz z arašidovim maslom:
    • Na ohlajeno osnovo enakomerno nanesite plast gladkega, tekočega arašidovega masla, da prekrijete celotno površino.
  3. Priprava polnila:
    • V majhni kozici na srednji temperaturi združite temno čokolado, kokosovo smetano, kokosov sladkor, muškatni orešček in vanilijevo pasto.
    • Počasi segrevajte in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in zmes postane gladka.
    • Polnilo ohladite približno 15 minut.
  4. Sestavljanje:
    • Ohlajeno polnilo prelijte čez osnovo, ki je premazana z arašidovim maslom.
    • Tart postavite v hladilnik za nekaj ur, da se popolnoma strdi.
  5. Postrežba:
    • Sladico narežite in postrezite hladno.

Uživajte v prefinjeni kombinaciji okusov čokolade, arašidov in oreščkov!

Preveri ostale objave

Preveri ostale objave