Recept: Čokoladna sladica z oreščki in arašidovim maslom
Recept: Čokoladna sladica z oreščki in arašidovim maslom
Razkošna sladica z oreščkasto osnovo, bogatim čokoladnim polnilom in svilnato plastjo arašidovega masla.
Hranilne vrednosti na porcijo:
- Kalorije: 2735
- Ogljikovi hidrati: 21,6 g
- Beljakovine: 7,5 g
- Maščobe: 26,9 g
Sestavine:
Osnova:
- 1/2 skodelice pekanovih oreščkov
- 1/4 skodelice lešnikov
- 1/2 skodelice brezglutenske ovsene moke
- 1/4 skodelice Vivo Life Perform rastlinskih beljakovin (okus surov kakav)
- 1 žlica kakavovega prahu
- 1 žlica kokosovega sladkorja
- ščepec soli
- 1,5 žlice kokosovega olja
Polnilo:
- 120 g temne čokolade (narezane na koščke)
- 250 g kokosove smetane iz pločevinke
- 1 žlica kokosovega sladkorja
- 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
- 1/2 čajne žličke vanilijeve paste
Postopek priprave:
- Priprava osnove:
- Vse sestavine za osnovo (razen kokosovega olja) dajte v kuhinjski robot in zmeljite v drobno maso.
- Dodajte kokosovo olje in nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ne postane lepljiva.
- Zmes pritisnite na dno pekača za torte in pecite 15 minut pri 175 °C.
- Pustite osnovo, da se popolnoma ohladi.
- Premaz z arašidovim maslom:
- Na ohlajeno osnovo enakomerno nanesite plast gladkega, tekočega arašidovega masla, da prekrijete celotno površino.
- Priprava polnila:
- V majhni kozici na srednji temperaturi združite temno čokolado, kokosovo smetano, kokosov sladkor, muškatni orešček in vanilijevo pasto.
- Počasi segrevajte in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in zmes postane gladka.
- Polnilo ohladite približno 15 minut.
- Sestavljanje:
- Ohlajeno polnilo prelijte čez osnovo, ki je premazana z arašidovim maslom.
- Tart postavite v hladilnik za nekaj ur, da se popolnoma strdi.
- Postrežba:
- Sladico narežite in postrezite hladno.
Uživajte v prefinjeni kombinaciji okusov čokolade, arašidov in oreščkov!
V receptu smo uporabili:
Preveri ostale objave
Preveri ostale objave